T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Vedat Kesmen Ortaokulu

VEDAT KESMEN KİMDİR?

İlçemizde 20/01/1966-20/08/1967 yılları arasında görev yapmış Kaymakamımızdır. Elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Adı okulumuzda yaşatılmaktadır.

VEDAT KESMEN´İN KISA BİYOGRAFİSİ;

     1 Nisan 1931 Balıkesir, Havran´da doğdu.Orta halli tüccar babanın en büyük oğlu.Babasının vefatından sonra yerleştikleri İstanbul´daki Haydarpaşa Lise´sinde orta öğrenimini 1949 yılında tamamladı. Aynı yılda girdiği o zamanki adı ile Mülkiye Mektebi, şimdiki adı ile Siyasal bilgiler Fakültesi´nden 1953 yılında mezun oldu ve katıldığı İçişleri Bakanlığın´da Hirafanlı Nafa Müdürlüğü görevi ile mesleki kariyerine başladı.Ardından Aydın´daki Kaymakanmlık  kursundan sonra, Nazilli´ye Kaymakam vekili olarak atandı.Antalya ilçeleri olan Akseki, Kaş, Korkuteli Kaymakmlığı yaptıktan sonra, 1963 yılında Tunceli ilinin Pertek ilçesine atandı.Kısa bir süre  Tunceli vali vekilliği de yaptıktan sonra, 1964 yılında  çok uzun yıllardır vekil yöneticiler ile yönetilen Hakkari Şemdinli İlçesine atandı.Canlı hayvan kaçakçılığı ile yaptığı mücadele ve kasabaya elektirik verilmesi konusundaki çalışmalar yapan Vedat Kesmen, 1965 yılında Kaymakam olarak Seydişehir´e atandı. Burada Alüminyum tesislerinin kurulmasına öncülük etti.1967 yılında Alüminyum Fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi.

    21 Ağustos 1967 tarihinde Konya´da yapılacak Kaymakmlar toplantısına, dostu Beyşehir Kaymakamı Orhan AKYÜREK ve aileleri ile birlikte  katılmak üzere makam aracı ile Konya´ya giderken 20 Ağustos ta  Konya girişinde bir trenin aracına çarpması sonucunda eşi Suna, küçük oğlu Sedat,Beyşehir Kaymakamı Orhan AKYÜREK ve onu eşi hakkın rahmetine kavuşarak şehit oldular.

    Üç çocuk babası olan Vedat KESMEN ileri düzeyde Fransızca biliyordu.

NOT:Vedat KESMEN´in kısa biyografisi İran´da yaşayan ve okulumzu 04/11/2011 tarihinde ziyaret eden oğlu İhsan KESMEN´ tarafından kaleme alınmıştır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2012 - Güncelleme: 14.10.2021 20:16 - Görüntülenme: 1512
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Vedat KESMEN,